Vi använder cookies för mät- och analysändamål samt marknadsföring. Läs mer i vår cookiepolicy.

Verktyg för remote user research

Vi har sammanställt en lista på tips med verktyg för user research på distans. Hör gärna av dig om du har något bra tips så fyller vi på listan.

Intervjuer, observationsstudier, workshops, tester

PingPong: Verktyg för modererad user research. Har en panel av användare som går att rekrytera från.

Lookback: Bra verktyg för att göra och spela in användningstester. Kan även användas för intervjuer.

Google Meet och Zoom är också bra alternativ för intervjuer med möjlighet att spela in.

Miro: Digital whiteboard där du kan mappa ut användarinsikter på ett snyggt och smidigt sätt. Fungerar även jättebra för olika typer av workshops eller samarbetsmöten.

Enkäter

Typeform: Enkelt att använda och väldigt flexibelt.

Google form: För enklare enkäter.

Surveymonkey: Ett av de mest kända verktygen.

Premium verktyg

UsabilityHub och Usertesting: Två mer avancerade verktyg för remote research med möjligheter att göra olika typer av tester. De kostar en del men gör du ofta olika tester och undersökningar så är det bra verktyg för att hålla reda på alla testpersoner och analysera resultat.

Dscout: Verktyg för diary studies. Du ger testpersonerna en uppgift och de får sedan anteckna hur de löser den. Ett bra sätt att få en detaljerad inblick i hur användarna tänker.

Hotjar och Crazy Egg: Två bra verktyg för att se vad användarna gör och hur de rör sig i din produkt eller på din site. Här får du heatmaps och kan spela in besök.

Produktanalys, digital analys

Google analytics: En klassiker.

Mixpanel och Amplitude: Två verktyg som är mer inriktade på digitala produkter och har bättre stöd för att tracka inloggade användare.

Vill du få våra tips och spaningar direkt i din mailbox? Då ska du signa upp på vårt nyhetsbrev som kommer ut ungefär en gång i månaden. Anmäl dig här.

Vill du veta mer?

Prata med Martin Lindström, Design principal