Vi använder cookies för mät- och analysändamål samt marknadsföring. Läs mer i vår cookiepolicy.

Designsystem

Att ta fram ett designsystem är ett bra sätt att säkerställa en konsekvent användarupplevelse och branding genom alla digitala kanaler. Det underlättar utvecklingen och är en långsiktig investering som lönar sig.

Ett designsystem innehåller guidelines och design av UI-kompontenter. Det är en bra grund att stå på för både små och stora företag. Det säkerställer en konsekvent användarupplevelse genom alla digitala kanaler och håller ihop varumärket. När det väl är på plats går det snabbare och enklare att ta fram nya produkter och tjänster, snabba prototyper och att visualisera olika vyer. Det skapar också en gemensam förståelse för användarupplevelsen hos alla i teamet.

Vi kan ta fram designsystem både för nya och befintliga produkter och tjänster. Finns det en visuell identitet för varumärket utgår vi sjävklart från den. Ett designsystem är dock mycket mer detaljerat än ett traditionellt profilprogram och innehåller riktlinjer för hur färger, teckensnitt och så vidare ska appliceras i olika situationer.