Vi använder cookies för mät- och analysändamål samt marknadsföring. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre tips till dig som ska köra en design sprint

Ska du testa en design sprint för första gången? Vad kul, vi är stora fans av metoden. Med en designsprint kan du lösa stora utmaningar och snabbt testa om en ny idé håller innan du investerar tid och pengar. För att det ska gå så smidigt som möjligt finns det några saker som är bra att förbereda. Här får du tre tips.

Design sprint är en metod som utvecklades på Google venture och idag används av allt ifrån start-ups till statliga myndigheter. Det är en effektiv metod när du vill lösa en större utmaning, kapa långa beslutsprocesser och testa om idén håller innan du börjar utveckla. På bara en vecka går ni från idé till prototyp och test med slutanvändare.

Hur förbereder man sig för en design sprint för att få ut så mycket som möjligt av veckan? Vi frågade en av våra kunder som vi kört en sprint tillsammans med. Här kommer tre tips från Frank Ekelund, partner och coach på ledarskapsutvecklarna Take a change.

3 tips inför din design sprint

  1. Prioritera er investering

    Sätt av tid för designsprinten och se till att ha med en person med mandat att fatta snabba beslut så att ni kan komma framåt.

  2. Förbered så mycket ni kan innan

    Vi rekryterade personer till testerna i god tid innan för att vara säkra på att kunna göra användningstester med personer ur vår målgrupp och få kvalitet i testerna.

  3. Var öppen och lita på processen

    Du gör inte en designsprint för att bekräfta det du redan vet – lyssna och var nyfiken på alla idéer och tankar. Då kommer du att få ut det mesta av tiden!

Osynlig och Take a change

Take a change arbetar med ledarutveckling och hade en idé om en innovativ digital tjänst som de ville utveckla. För att snabbt komma framåt körde vi en designsprint tillsammans. Under en intensiv vecka satte vi konceptet, tog fram en prototyp och testade på slutanvändare.

Case: Från idé till prototyp med Take a change
Artikel: Vad är en design sprint?
Mer om Osynligs designsprint

Vill du få våra tips och spaningar direkt i din mailbox? Då ska du signa upp på vårt nyhetsbrev som kommer ut ungefär en gång i månaden. Anmäl dig här.

Vill du veta mer?

Prata med Martin Lindström, Design principal